Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургаско полицейско куче влезе в призовата тройка на Национален преглед
Автор: Екип Burgas24.bg 16:12 / 18.05.2010Коментари ()1045
©
В призовата тройка на Петия национален преглед за водачи на служебни кучета се класира отбора на Бургаска дирекция - служебно куче Нерв с водач Георги Калчев.

В националния преглед участваха и представители на други държави, които демонстрираха наученото от служебните полицейски кучета в сферите на откриване на взривни вещества, наркотици, следи и задържане на престъпник.

Служебното мероприятие се проведе от 10 до 14 май в Берковица, под патронажа на "Спортната асоциация" на МВР. В различните дисциплини премериха сили многобройни участници от всички регионални дирекции и съответстващите им чуждестранни звена, като сред най-добре представилите се в дисциплината "откриване на взривни вещества" беше представителния отбор на Бургаската полицейска дирекция. Нерв участва за първи път на подобно престижно мероприятие, като водачът му Георги Калчев е амбициран догодина да завоюват призовото първо място.

Служебно куче Нерв е на 6 години, от породата "немска овчарка". Работи в Специализирана дирекция "Оперативно-технически операции" от 5 години, като е преминало множество обучения под ръководството на водача си Георги Калчев за откриване на шест разновидности експлозиви. Кучето е част от екипа на Групата за противодействие на борбения тероризъм към ОДМВР Бургас, в която освен Георги Калчев е включен и Чанко Русинов.

Последното мероприятие с участието на Нерв е с днешната дата, когато служебното куче провери сградата на Бургаския свободен университет преди официалната церемония по завършване на Випуск 2010 година с участието на Министър председателят Бойко Борисов и Вселенския патриарх Вартоломей.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgasko-policeisko-kuche-vleze-v-prizovata-troika-na-Nacionalen-pregled-163965
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.