Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Контрабандни авто-емблеми задържаха на Лесово
Автор: Екип Burgas24.bg 14:39 / 11.05.2010Коментари ()586
©
Голямо количество от 3 332 броя контрабандни емблеми за 12 различни марки автомобили задържаха при проверка митническите инспектори на митнически пункт Лесово.

Контрабандната пратка е открита в шофьорската кабина на ТИР марка „Ивеко" с румънска регистрация. Камионът е пътувал в посока от Турция през България за Румъния. На българския митнически пункт шофьорът е обявил, че не пренася друго за деклариране, освен стоката в товарното помещение, за която е представил нужните документи. При извършената щателна митническа проверка се оказва обаче, че в кабината на шофьора са укрити в различни тайници 3 332 релефни емблеми за капаци за джанти на автомобилни гуми с марките „БМВ", „Ауди", „Волво", „Фолксваген", „Опел", „Форд", „Рено", „Дачия", „Шкода", „Тойота", „Киа" и „Ситроен".

Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу шофьора на камиона - 25-годишен румънски гражданин от гр. Гюргево с инициали M. Z. За случая ще бъдат сезирани от
Митница Бургас и правопритежателите на съответните търговски марки за изясняване дали се касае за оригинални или фалшифицирани автомобилни аксесоари.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Kontrabandni-avto-emblemi-zadurzhaha-na-Lesovo-162220
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.