Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургас ще бъде домакин на Дни на руската култура
Автор: Екип Burgas24.bg 08:10 / 09.05.2010Коментари ()1297
© Burgas24.bg
От днес до 11 май Бургас ще бъде домакин на превърналите се в традиция Дни на руската култура. Тази година инициативата е посветена на 65 - годишнината от края на Втората Световна война.

Проявите ще стартират днес с поднасяне на венци и цветя пред паметника „Альоша" на площад „Тройката" от 11.00 часа. На 10 май /понеделник/ честването на инициативата ще продължи с концерт от 19.00 часа в залата на Бургаската опера. В спектакъла ще вземат участие детска вокална група „Морски песъчинки", група „Грамофон", ученици от ГЧЕ „Васил Левски", деца от ЦДГ „Вълшебство", Ансамбъл за електроакустична музика, Драгомир Драганов, балетна формация „Елит" и др.

На 11 май /вторник/ в Дом на културата „Лукойл-Нефтохим Бургас" от 17.30 часа ще бъде открита изложбата на Руския културно-информационен център в София, посветена на годишнината от края на Втората Световна война. Половин час по-късно - от 18.00 часа ще се състои прожекция на игралния филм „Освобождение" на режисьора Юрий Озеров.

Всички прояви включени в Дни на руската култура ще се проведат при вход свободен. Организатори на инициативата са Община Бургас и Почетното консулство на Руската Федерация в Бургас.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgas-shte-bude-domakin-na-Dni-na-ruskata-kultura-161606
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.