Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Предвижда се увеличаване на паркоместата в района на „Флората” в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:36 / 08.05.2010Коментари ()901
© Burgas24.bg
Община Бургас предвижда увеличаване на паркоместата в района на „Флората", където скоро ще се открие обновеният плувен басейн. Това съобщи Живко Иванов, директор на общинското предприятие „Спортни имоти, паркинги и гаражи". По неговите думи тротоарните площи от „Флората" в посока север ще бъдат подобрени и ще станат паркоместа. Изграждането на нови места за паркиране са заложени в капиталовата програма на общината.

„Част от нещата ще бъдат направени през поддържащи фирми. Имаме предвидени средства за изграждане на нов паркинг на улица „Гурко". Идеята е да направим голям паркинг до 15 хиляди кв.м, където ще има и обособени паркоместа за туристически автобуси", каза още Иванов. По неговите думи изграждането на паркинга ще стане в рамките на тази година. През миналата година Община Бургас увеличи паркоместата до Морската градина по бул. „Димитър Димов"

Иванов припомни, че два от общо трите паяци в Бургас ще работят сутрин от 06.00 до 23.00 часа вечерта през летния сезон.

„Тази промяна е наложи туристическият сезон, както и многото нарушители, които в момента паркират в тревните площи. Въпреки че община Бургас влага средства в оправянето на тревните площи и тротоарите, има много паркирани коли в градинки, паркове и на детски площадки", категоричен е Иванов.

Наличните паяци не успяват да разчистят тези места, уточни той. „Всяка година общината увеличава паркоместата, където има възможност и без да нарушаваме тревните площи", каза още Иванов. Вероятно ще има увеличаване на приходите в общинската хазна след въвеждането на увеличеното работно време на паяците, но основната цел на увеличеното работно време е да се облекчи паркирането на граждани и туристи, категоричен е директорът на общинското предприятие „Спортни имоти, паркинги и гаражи".


Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Predvizhda-se-uvelichavane-na-parkomestata-v-raiona-na-Florata-v-Burgas-161525
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.