Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
На 11 май в Бургас ще бъде връчена наградата "Димитър Бракалов"
Автор: Екип Burgas24.bg 17:12 / 05.05.2010Коментари ()672
© Burgas24.bg
На 11 май в Бургас ще бъде връчена наградата „Димитър Бракалов", която се присъжда за принос за развитието на Бургас и изявена гражданска позиция. Призът се връчва за осми път разказа Любомир Атанасов, председател на Управителния съвет на Бургаска гражданска камара, която е организатор на събитието. Връчването на наградата традиционно се провежда в храма „Св. Св. Кирил и Методий" на празника на светите братя.

Атанасов посочи, че през годините носители на приза са институции като Регионалния бургаски музей и личности от различни сфери на обществения живот като режисьорът Георги Дюлгеров и Сливенският митрополит Иоаникий. Носител на отличието през 2004 година е и настоящият кмет на Бургас Димитър Николов. Тазгодишният носител на приза вече е определен и ще стане ясен на церемонията по награждаването.

 „Радваме се, че постигнахме устойчивост в тази наша идея и вече имаме дълга история на наградата", каза Атанасов. Той посочи, че винаги има хора или институции, които да заслужават да бъдат отличени за своята дейност през годината. Призът е учреден на името на Димитър Бракалов, който е бил кмет на Бургас три мандата през 80-те години на 19 век и има значителен принос в изграждането на съвременния облик на Бургас.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Na-11-mai-v-Burgas-shte-bude-vruchena-nagradata-Dimitur-Brakalov-161158
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.