Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Инфраструктурата на Слънчев бряг струва около 16 млн. лв.
Автор: Екип Burgas24.bg 15:02 / 03.05.2010Коментари ()925
© Burgas24.bg
За пръв път Борда на директорите на "Слънчев бряг" АД прави отчет на дейността си преди предстояща смяна. В Слънчев бряг днес настоящият изпълнителен директор на Акционерното дружество Малина Стратиева и Младен Мутафчийски- председател на СД направиха своеобразен отчет на работата си през последните три години от мандата си.

Според данните АД-то което е със 75 % държавно участие е вложило близо 92 млн. лева в изграждане и модернизиране на инфраструктурата. В това число изграждане на водопроводна мрежа, водопроводна мрежа за промишлена вода, канализация, алеи, улици и паркинги.

С тези средства е изградено алейното осветление, електроразпределителна мрежа. Дивидентите, които дружеството е платило на държавата са в размер на близо 43 млн. лева, от тях близо 17 млн. лева корпоративен данък и близо 9 млн. лева за общините.

Според думите на Младен Мутафчийски в смяната на борда на директорите има икономически причини и една от тях е че се търсят дължимите суми от страна на собствениците на хотели. Това са суми от неизплатени инфраструктурни такси, които само за миналата година възлизат на 1.8 млн лева. Заради това да се избегне отново комплекса да посрещне гостите си с тъмни алеи, както стана миналата година, когато АД е очаквало община Несебър да покрие задълженията, както е било договорено. Тази година за заведени дела срещу неизрядни собственици. Делата са 115 на брой, като обаче само 40 от собствениците са подписали споразумения за разсрочено плащане.

По оценка инженерната инфраструктура на комплекса е 16 млн лева, но настоящият изпълнителен директор на Слънчев бряг- АД Малина Стратиева не изключва вероятността тази оценка да бъде занижена, защото община Несебър е един от основните кандидати, а вече неколкократно кметът Николай Димитров е декларирал, че общината няма готовност да плаща.

Самият Младен Мутафчийски бе категоричен, че комплексът е в процес на приватизация още от правителството на Иван Костов, но до реална такава не е се е стигнало, което според него означава, че има скрити корпоративни интереси.




Още по темата: общо новини по темата: 33
16.09.2011 »
24.06.2011 »
23.06.2011 »
22.06.2011 »
22.06.2011 »
21.06.2011 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница
Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Infrastrukturata-na-Slunchev-bryag-struva-okolo-16-mln-lv-160532
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.