Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Отличиха най-добрите участници на цветното изложение "Флора" 2010
Автор: Екип Burgas24.bg 15:34 / 30.04.2010Коментари ()1841
На тържествена церемония днес /30 април/ в заседателната зала на Общината кметът Димитър Николов връчи на най-добрите участници на изложението престижните награди на „Флора Бургас" 2010. На награждаването присъстваха още началникът на отдел „Озеленяване" Светлана Танева, членовете на журито с председател проф. ланд. арх. Кръстан Каракашев, представителите на фирмите-участници в тазгодишното издание на цветното изложение и младите художници, участвали в конкурса за детска рисунка „Нашата Морска градина".

В началото на тържеството кметът Николов сподели, че е останал приятно изненадан от красивото съчетание на цветове и аранжировки на тазгодишното изложение и благодари на всички фирми, включили се във „Флора Бургас".

Председателят на журито проф. Кръстан Каракашев на свой ред обяви, че дори икономическата криза не е успяла да попречи на великолепната организация на изложбата, която тази година е по-богато аранжирана и по-пъстра отпреди.

Наградата за най-добро българско участие взе фирма „Бургасцвет 90 Танев" ЕООД, а гръцката фирма „Мавроматис" грабна приза за чуждестранно участие.

Специалната награда - статуетка по случай 100 - годишнината от създаването на Приморски парк Бургас получи доц. Апостол Апостолов, който е и автор на книгата „Зелената система на Бургас". За високи заслуги и работа към поддържането и развитието на Морската градина награди получиха още инж Георги Николов и Донка Петрова.

Кристални купи за своето представяне бяха връчени на фирмите „Анита" - Турция, „Бургасцвет Баев" ЕООД - Бургас, ЕТ „Даниел" - Айтос, „Вулкан" АД - Бургас и Иван Марков от с. Кошарица.

По
©
бедители в конкуса за най-добри експонати за отрязан цвят са фирма „Бургасцвет-90-Танев", за стайни култури фирма „Мавроматис" - Гърция, а за листно-декоративни саксийни култури „Бургасцвет-90-Танев" и „Бургасцвет Баев". За декоративни растения за открити площи награди взеха фирмите „В и ВГД Оранжерии Петрич" ООД - Петрич и Стефан Иванов от с. Звъничево.

За най-добро архитектурно оформление на интериор и екстериор първата награда отнесе „Импресия 99" ООД - Провадия. В конкурса за най-добро архитектурно и декоративно оформление на интериора и екстериора първата награда бе присъдена на „Бургасцвет-90-Танев" и „Бургасцвет - Баев".

В детския конкурс за рисунка награди бяха раздадени в три възрастови групи - 6-8 г., 8-10 г. и 10-12 г. Отличилите се в тях деца получиха чисто нови велосипеди.




Още по темата: общо новини по темата: 5
04.05.2010 »
30.04.2010 »
29.04.2010 »
28.04.2010 »
15.04.2010 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Otlichiha-nai-dobrite-uchastnici-na-cvetnoto-izlozhenie-Flora-2010-160047
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.