Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Посланикът на Румъния Антон Пъкурецу се срещна с областния управител
Автор: Екип Burgas24.bg 17:03 / 26.04.2010Коментари ()1139
©
Областният управител Константин Гребенаров прие в кабинета си посланика на Румъния Антон Пъкурецу, заместника му Корнел Вишою и почетния консул на Румъния в Бургас - Евгения Попеску.

"Няма място за конкуренция между България и Румъния, нашите страни трябва да се обединят и с общи усилия да заемем своето място в европейската общност. Необходимо е да насочим действията си към развиване на отделните региони и в тази връзка е изключително важно съдействието и подкрепата на местните власти", това заяви в началото на срещата румънският посланик. Един от поводите за посещението на дипломата е да се запознае с потенциала на област Бургас, с нагласите и интересите на местния бизнес, за да може в най-скоро време да се организира икономически форум, в който участие да вземат представители на бизнеса от двете страни.

От своя страна губернаторът на област Бургас презентира развитите отрасли в региона - различните видове туризъм, промишленост, винопроизводство, строителство. Константин Гребенаров се ангажира да съдейства за организирането и провеждането на предстоящия бизнес форум.

В края на срещата областният подари на Негово Превъзходителсто Антон Пъкурецу книга за гр. Созопол, като обеща при следващото посещение на посланика лично да го запознае с красотата на този античен град.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Poslanikut-na-Rumuniya-Anton-Pukurecu-se-sreshtna-s-oblastniya-upravitel-158962
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.