Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обучиха персонал и оборудваха акваферма с проект по "ФАР"
Автор: Екип Burgas24.bg 13:17 / 16.04.2010Коментари ()5436
© Impact Press Group
В Бургаската фирма за внос и износ на риба и рибни продукти „Атлантик" обучиха персонал и оборудваха акваферма с проект по програма „ФАР". Общата му стойност е 296 410 лева. Средствата вече са усвоени. От тях за оборудването бяха похарчени 148 218 лева. С парите са закупени четири вани за отглеждане на малки рибки и 11 биофилтри за биологично филтриране на отпадъчни продукти от аквафермата за деликатеса барамунди в Рибно пристанище- Бургас.

В Европа само на две места се развъжда този морски вид. Едно от тях е Бургас. Новата технология повиши качеството на месото на отглежданите риби и правилното им развитие. Барамунди вече повече от година се продава на българския пазар в големите вериги хранителни магазини. Интерес към продукта проявяват и фирми от чужбина.

Проектът, спечелен от „Атлантик", частично е финансиран и със собствен капитал-36,5 на сто от цялата сума. По него обучение за работа във фермата преминаха 15 души от бургаското бюро по труда. Единадесет от тях останаха на работа с трудови договори за една година. Специалността, която получиха, е „Рибовъд" и по време на обучението хората получаваха заплащане от средствата по проекта.

Програмата бе използвана за финансиране на обучението и на още 11 служители от „Атлантик", които повишиха квалификацията си.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obuchiha-personal-i-oborudvaha-akvaferma-s-proekt-po-FAR-156668
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.