Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Бургаски регион завършват около 2100 седмокласници
Автор: Екип Burgas24.bg 14:48 / 13.04.2010Коментари ()1324
© Burgas24.bg
В Бургаски регион завършват около 2100 седмокласници, съобщи доц. Таня Борисова, началник на Регионалния инспекторат по образование. По нейните думи ще останат свободни места и за ученици от други региони, дори и ако всички завършили седми клас бъдат приети в професионални и профилирани гимназии. Тя разясни още, че в момента във всички бургаски училища се провежда информационна кампания, която включва срещи с родители и ученици, за разясняване на Наредба №11 за прием на ученици. В Регионалния инспекторат работи телефон, на който родителите могат да получават информация.

„За първи път тази година заедно с външното оценяване ние ще проведем изпита за кандидатстване в училищата след седми клас по български език и математика. Той ще бъде разположен в две части", обясни началникът на инспектората. Първата част ще бъде задължителна за всички ученици и оценката от нея ще се използва като текуща в оценките за седми клас. Втората част е ще формира една оценка, с която може да се кандидатства в професионалните и профилирани училища.

„Това е добро, защото лишава учениците от двойно психологическо натоварване. Всяко дете се явява на изпит в училището, в което е учило", обясни още Борисова. Всички ученици в България ще се състезават при равни условия с едни и същи текстове. След два дни започваме обучение на директорите и зам.-директорите за начина, по които трябва да става външното оценяване, обяви още тя.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/V-Burgaski-region-zavurshvat-okolo-2100-sedmoklasnici-155872
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.