Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
12 фирми участват на форум "Добра кариера, добър живот"
Автор: Екип Burgas24.bg 17:54 / 09.04.2010Коментари ()729
© Burgas24.bg
На 14 април 2010 г., от 10:00 ч., в Бургаски свободен университет, ще бъде даден стартът на второто бургаско издание на най-големия национален Форум за студентски стаж и кариера „Кариери 2010 - Добра Кариера, Добър Живот". Тази година във Форума ще вземат участие 12 компании от цялата страна, както и представители на кариерните центрове на най-големите български университети. Бургаското издание на „Кариери" ще бъде официално открито от управителя на JobTiger Светлозар Петров и Кристиана Чакърова, мениджър „Корпоративни връзки" в Нестле България АД - генерален спонсор на Кариери за седма поредна година.

Организаторите на „Дните на кариерата" очакват бургаското участие, след успеха на софийското, варненското, търновското, русенско, свищовското и пловдивското издание на Форума, където посетителите надхвърлиха 12 000 души, а общият брой участващи компании достигна 104. По традиция Форумът дава възможност на хиляди млади хора да изберат и стартират бъдещата си кариера в подходящата компания и да заемат желаната позиция. През 2009 г. Форум „Кариери - Добра Кариера, Добър Живот" в Бургас е посетен от 550 души.

Форум „Кариери 2010 - Добра Кариера, Добър Живот"" се провежда в 7 университетски града - София, Варна, Велико Търново, Русе, Свищов, Пловдив и Бургас. Това е най-мащабното и национално значимо събитие, където бизнесът се среща се млади специалисти и студенти от цялата страна. Форумът се организира от JobTiger с традиционната подкрепа на най-голямата хранителна компания в страната Нестле България АД. През годините Форумът се е провеждал съвместно с Министерство на икономиката, Министерство на транспорта и Министерство на държавната администрация и административната реформа.

Въпреки все още нестабилната икономическа обстановка, бизнесът и тази година подкрепя най-големия национален Форум за студентски стаж и кариера „Кариери 2010 - Добра Кариера, Добър Живот" и отново предлага работни места на студентите, желаещи да започнат своята професионална реализация или да постъпят на стаж. Общо за всички градове до момента участие са потвърдили 113 фирми, с което броят им е практически непроменен в сравнение с 2009 г.

Форумът си поставя за цел да открива нови възможности за работа на студентите и младите специалисти и да подпомага българските работодатели в усилието им да открият подходящи кандидати за стажантските си програми и свободните работни места. Над 115 000 млади хора от цялата страна са посетили Форума от старта му през 2002 г. до днес.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/12-firmi-uchastvat-na-forum-Dobra-kariera-dobur-zhivot-155102
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.