Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Новият здравен министър проф. Анна-Мария Борисова спира течове в системата
Автор: Екип Burgas24.bg 15:43 / 07.04.2010Коментари ()717
Ендокринологът проф. Анна-Мария Борисова е предложението на правителството за нов министър на здравеопазването. Премиерът Бойко Борисов обяви номинацията й пред медиите веднага след приключване на заседанието на Министерски съвет. „Първата й задача ще бъде да спре теча в здравеопазването. Възлагам надежди, че тя ще продължи реформата по-бързо, по-твърдо, независимо от съпротивата. Професор Борисова има характера, компетентността и волята да направи това", заяви министър-председателят. Той добави, че не е имал колебания за при избора на новия здравен министър.

Проф. Борисова заяви готовност и решителност да се справи с реализацията на поставените от премиера задачи. „Реформата трябва да се прави с мисъл за болния", заяви тя и добави, че пациентът ще бъде в центъра на всички бъдещи промени в здравеопазването. Според бъдещия здравен министър страната ни се нуждае от актуална здравна карта, която да й даде представа за състоянието на болниците и на пациентите. Тя обеща да направи ревизия в здравното министерство.

На пресконференцията беше представен и бъдещият заместник-министър на здравеопазването Десислава Димитрова.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Noviyat-zdraven-ministur-prof-Anna-Mariya-Borisova-spira-techove-v-sistemata-154537
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.