Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Редица великденски инициативи подготвят от БЧК
Автор: Екип Burgas24.bg 10:01 / 23.03.2010Коментари ()749
© Burgas24.bg
Като част от инициативите е протичащата и в момента Национална благотворителна Кампания на БЧК и известна търговска верига. Тя започна в началото на март във всички търговски обекти на веригата,когато бяха поставени каси на БЧК. Набранит се средства са за осигуряване на топъл обяд на деца в риск /деца от социално слаби семейства, сираци и полусираци и безпризорни деца в цялата страна/. Кампанията ще продължи до 31.04.2010г.

Отделно от това Областения съвет на БЧК Бургас, съвместно с местния бизнес ще бъдат подготвени хранителни пакети с пакетирани хранителни продукти /боб, леща, ориз, брашно, макаронени изделия, захар, консерви/ за уязвими граждани /самотни майки, многодетни семейства, самотни и болни стари хора, терминално болни, хора с увреждания, сираци/ . Акцията е под надслов „Дар за Великден" и ще се проведе на 29 март 2010 г.

Великденска благотворителна кампания от 17.03. - 26.03 2010г., за събиране на пакетирани хранителни продукти с любезното съдействие на следните училища:
- Търговска гимназия Бургас
- ПМГ „Акад.Н.Обрешков" Бургас
- СОУ"Йордан Йовков" Бургас
- ОУ „Васил Априлов" Бургас
- ОУ „Братя Миладинови" Бургас
- ОУ „Любен Каравелов" Бургас
- ОУ „Антон Страшимиров" Бургас
- ОУ"Пейо Яворов" Бургас
- ОУ"Св.Княз Борис І" Бургас

От събраните пакетирани продукти, ще бъдат направени хранителни пакети за социално слаби граждани , които ще се раздадат на 29 март в акцията „Дар за Великден"
Великденско парти за деца в риск организирано от Български Младежки Червен кръст в партньорство с Rotaract club, което ще се проведе на 29.03.2010г от 14.00 часа в социалната трапезария на БЧК - Бургас на ул."Оборище" 95 с много изненади за децата.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Redica-velikdenski-iniciativi-podgotvyat-ot-BChK-150965
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.