Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ученици изработиха екобюлетин по повод Световният ден на водата
Автор: Екип Burgas24.bg 16:39 / 22.03.2010Коментари ()1008
© Burgas24.bg
Ученици от бургаските училища СОУ „Константин Преславски" и ОУ „Васил Априлов" изготвиха общ екобюлетин по повод Световният ден на водата - 22 март. Изработката му е част от дейностите по направление „Защитени зони и територии" на проекта „Училището в моя роден град Бургас - любимо и незабравимо".

Идеята на бюлетина е да предостави информация за значимостта на водата и затова, че тя трябва да бъде пазена чиста и пестена, по един достъпен и увлекателен начин. Екобюлетинът ще се разпространява в училищата.

Следващита дейност, която предстои на клубовете по екология към проекта, е изработване на подобен бюлетин за Световният ден на Земята - 22 април.

Останалите около 400 ученици, които се включиха в създаването и развитието на общо 12-те клуба по екология по проекта за извънкласни занимания, са разпределени поравно между другите 3 направления - „Опазване на въздуха и природните ресурси", „Биоразнообразие в моя роден край" и „Черно море".

Идеята на проекта е да открива и стимулира талантливите бургаски малчугани и да развива интересите им в различни направления.

Стойността на проекта е над 300 000 лв., а средствата са отпуснати от Европейския Социален Фонд на ЕС и Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси".

Подробна информация по проекта може да видите на адрес: http://www.burgas.bg/bg/info/index/432.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Uchenici-izrabotiha-ekobyuletin-po-povod-Svetovniyat-den-na-vodata-150852
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.