Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Решението за вдигането на туристическата такса е незаконно, според хотелиери
Автор: Екип Burgas24.bg 17:14 / 16.03.2010Коментари ()572
© Burgas24.bg
Решението за вдигането на туристическата такса в Бургас е незаконно и това лесно може да бъде видяно в Закона за туризма, съобщи Георги Мицов - хотелиер в Бургас. Като аргумент, той посочи чл. 96 от преходните и заключителни разпоредби на Закона за туризъм, където изричон е записано, че туриситческата такса не може да превишава сумата от 1 лев на лице на ден.

„Подготвихме петиция и я внесохме в община Бургас. Надяваме се и настояване за преразглеждане н таксата и съсипващото бизнеса ни решение като напълно незаконно", уточни още Мицов. Според него, ако това не бъде направено хотелиерите са решени да вкарат увеличената туристическа такса в Административния съд и да „съборят" решението като незаконно според сега действащия закон.

„Ние не сме стадо, а хора, които създават работни места и се грижат за бизнеса и искаме да бъдем почтенни и нормални данъкоплатци", заяви  хотелиерът. Според него, в момент на финансова криза, когато потреблението на туристическия продукт и без това е спаднало достатъчно подобно решение - за вдигане на туристическата такса убива туристическия бизнес в Бургас.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Reshenieto-za-vdiganeto-na-turisticheskata-taksa-e-nezakonno-spored-hotelieri-149435
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.