Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Спипаха банда автоджамбази, докато сменят номерата на крадени коли
Автор: Екип Burgas24.bg 11:15 / 09.03.2010Коментари ()1313
© Burgas24.bg
В резултат на получен сигнал служители от сектор "Криминална полиция" при ОДМВР Бургас са задържали в момент на промяна на идентификационните номера на два автомобила лицата П.М., 36 годишен от Бургас, Г.Г., 38 годишен от Бургас, П.А., 48 годишен от Варна и Г.Г., 28 годишен от Сливен.

Автомобилите - марки "Тойота Ланд Круизер" и "Сеат Леон" са се намирали в стопанисван от П.М. автосервиз, разположен в Северна промишлена зона - Бургас, в близост до "Ира комерс". Джипът "Тойота" е противозаконно отнет през м. януари от територията, обслужвана от Първо РУ МВР София, а л.а. "Сеат" е с испанска регистрация, като към момента се извършат проверки за да се докаже произхода на автомобила и издирван ли е или не.

По време на задържането е констатирано, че П.М. е пренабивал номера на рамата на л.а. "Сеат" с предварително подготвена матрица. От автосервиза са иззети заготовки за пренабиване на номера на рами, инструменти, италиански регистрационни талони, планки с вече набити готов номер на рама, къртачи за привеждане в движение на автомобили и др.

Иззети са пет автомобила за проверка и доказване на произход. Четиримата мъже, всички криминално проявени, са задържани за 24 часа - трима от тях са разпитани и освободени, а мярката на 38 годишния Г.Г. от 72 часа е променена в "домашен арест". Събрани са достатъчно данни и веществени доказателства, уличиващи лицата в извършването на престъпления. Работата по изясняване и документиране на случая продължава.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Spipaha-banda-avtodzhambazi-dokato-smenyat-nomerata-na-kradeni-koli-147732
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.