Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Общината иска Немската болница за библиотека
Автор: Екип Burgas24.bg 09:58 / 09.03.2010Коментари ()850
© Burgas24.bg
Две масивни сгради ще поиска община Бургас от държавата, за да настани в тях част от културните си и социални дейности. Едната от тях е бившата Немска болница, която от години стои неизползваема и се руши.

Става въпрос за имот от 2,5 дка, върху който има две масивни постройки на 3 и 2 етажа на застроена площ от 840 кв. в района между пл. "Кирил и Методий", "Оборище" и "Средна гора".

Според докладна записка от кмета Димитър Николов сградите били занемарени и се превърнали в обект на набези. Затова той решил да поиска държавата да ги прехвърли на общината, за да ги стопанисва по-добре като настани в тях част от службите си, за които и без това не стигали помещения. Немската болница била подходяща за културен институт и за библиотека.

За прехвърляне към общината кметът поискал от държавата и сграда върху близо декар в кв. "Долно Езерово". Постройката, също била изоставена, и можела да бъде включена в програмата за изграждане на защитени жилища за лица в риск.

Първата стъпка по задействане на процедурата за прехвърляне на имотите към общината е местният парламент да упълномощи на предстоящата си сесия кмета да отправи официално искане към правителството чрез областния управител. Ако министерският съвет склони да предаде на общината имотите си, тя ще има грижата със собствени средства да ги ремонтира.

Източник: в. "24 часа"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtinata-iska-Nemskata-bolnica-za-biblioteka-147687
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.