Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Запазва се тенденцията жените да стават по-често жертва на насилие
Автор: Екип Burgas24.bg 15:57 / 08.03.2010Коментари ()584
© Burgas24.bg
47 жалби за домашно насилие са постъпили в Центъра за борба срещу насилието в Бургас от началото на годината. Това съобщи Валентина Станкова, представител на община Бургас в центъра. Едва четири от жалби са от мъже, а всички останали са от жени, жертви на насилие. 12 молби по Закона за защита от домашно насилие са подадени в Районен съд Бургас, а 8 са издадените незабавни заповеди за защита.

По думите на Станкова фактът, че по-често жените, стават жертва на насилие, се крие в желанието на мъжа да властва над жената, като мъжкият пол се опитва да надделее с физическата си сила. Станкова обясни, че така мъжът се чувства по-силен, имайки предвид факта, че все повече жени успяват в кариерата. Тя обясни още, че една от причините жените с години да не напускат мъжете, които ги малтретират, се крие още в тяхното детство.

По думите на специалиста в много от случаите още в ранните си детски години, такива жени са били подлагани на тормоз от страна най-често на бащата и те не могат да си представят, че биха могли да живеят по друг начин. По думите на Станкова обаче, скандалите в семейството се отразяват негативно най-вече на децата. Специалистът обясни, че още при първия опит да бъде нападната по някакъв начин, жената веднага трябва да уведоми компетентните органи. Освен това е необходимо да бъдат предупредени и близките на жертвата, които биха могли да дадат адекватен съвет.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zapazva-se-tendenciyata-zhenite-da-stavat-po-chesto-zhertva-na-nasilie-147530
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.