Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Президентът на швейцарския съюз на Сороптимист интернешънъл на посещение в региона
Автор: Екип Burgas24.bg 18:31 / 06.03.2010Коментари ()906
На 10.03.2010г. г-жа Ема Бруньоли, президент на швейцарския съюз на Сороптимист интернешънъл, ще посети Дом за деца с умствена изостаналост "Св. Стилиян Пафлагонийски", с. Кошарица. Тя ще се срещне с децата, възпитателите и директора на социалното заведение Динко Митев. Г-жа Бруньоли пристига в България по покана на сдружение с нестопанска цел за общественополезна дейност „Сороптимист интернешънъл" клуб Бургас.

По-късно кметът на Несебър г-н Николай Димитров ще разговаря с Ема Бруньоли, г-жа Жизел Марти - инициатор на първия проект за ДДУИ с. Кошарица и г-жа Антоинет Фрай, координатор на социалните служби в швейцарския съюз на Сороптимист интернешънъл. На срещата ще присъстват и дами от бургаския клуб Сороптимист.

Поводът за посещението на швейцарските сороптимистки е честването на 13 години от създаването на бургаския клуб Сороптимист (Сороптимист интернешънъл Клуб Бургас е създаден на 8 март 1997 година), отчитане на резултатите от работата по "Проект за социални практики - Дом Кошарица" и стартирането на нов проект на швейцарския съюз, който е част от световния проект "Вода" ("Go for Water") на Сороптимист интернешънъл. Това аргументира финансирането на канализацията, отоплението и всички водни инсталации при изграждането на нов дом и национален обучителен център за възпитателни кадри в с. Кошарица. Община Несебър ще осигури средствата за строителството на новата сграда.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Prezidentut-na-shveicarskiya-suyuz-na-Soroptimist-interneshunul-na-poseshtenie-v-regiona-147191
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.