Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Транспортни работници в Бургас протестират с плакати
Автор: Екип Burgas24.bg 19:30 / 26.02.2010Коментари ()622
© Burgas24.bg
Транспортните работници в Бургас се борят с плакати срещу директивата, регулираща работните часове за мобилните служители. Това каза  председателят на Съюза на транспортните работници в Бургас Тодорка Попова. Тя обясни, че подобни плакати са разлепени още в градовете София и Варна.

Плакатите изобразяват пешеходец, застрашен от шофьор на маршрутна кола и имат надпис „Недопустимо - 86-часово каране". „От Европейския парламент искат да се отмени тази директива, която разрешава на самонаетите водачи до 3 тона и половина да не се ограничава времето за каране и за престой. Те по този начин стават опасни на пътя, както за пешеходци така и за професионалните водачи. При нас строго се следи работното време, а директивата на тях им позволява да работят 86 часа", посочи Попова.

Тя обясни, че все още няма конкретно решение за това как ще се действа в случай, че преговорите не дадат резултат. Попова беше категорична, че ако се организира национален протест от Съюза на транспортните работници, хора от Бургас ще се включат в него.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Transportni-rabotnici-v-Burgas-protestirat-s-plakati-145471
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.