Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Дариха 4 тона прясна риба на социално слаби бургазлии
Автор: Екип Burgas24.bg 14:34 / 18.02.2010Коментари ()812
Само няколко дни след като похапнаха от деликатесния калкан потребителите на социалния патронаж в Бургас ще пробват вкуса и на друг морски деликатес, какъвто е хамсията. 4 тона от прясната риба, уловена от бракониери, бе дарена днес /18 февруари/ на Домашния социален патронаж в града от директора на Изпълнителна агенция „Рибарство и аквакултури" - Бургас Янчо Янев.

Снощи при поредната проверка на служители от Териториално звено на ИАРА в Бургас и Гранична полиция са заловени и конфискувани 6 тона и 95 кг. хамсия, незаконно уловена в района на пристанище Созопол. При акцията е установено, че фирмата няма издадено разрешение за риболов.

Предният ден отново при извършена проверка служителите на ИАРА - Бургас са заловили още 3 тона. Обезщетението, което трябва да бъде изплатено на ИАРА за причинени вреди на рибните ресурси за всичките 9 тона възлиза на 18 000 лв., отделно от тази сума ще бъдат наложени и наказателни санкции за бракониерство.

Дарението прие заместник -кметът по здравеопазване и социални дейности на Община Бургас д-р Лорис Мануелян.

От прясната хамсия, приготвена по разнообразни и вкусни рецепти, ще похапват повече от месец всички 750 потребители на Домашен социален патронаж и социалните трапезарии в Бургас.

Останалото количество от конфискуваната риба ще бъде предоставено на социални и старчески домове в общините Приморско и Созопол.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Dariha-4-tona-pryasna-riba-na-socialno-slabi-burgazlii-143507
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.