Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Трудноподвижните самотни хора са сред най-застрашените от пожари
Автор: Екип Burgas24.bg 11:28 / 15.02.2010Коментари ()539
© Burgas24.bg
Трудноподвижните и болни хора, които прекарват по-голямата част от времето си сами са сред най-застрашените да пострадат от пожари, съобщиха от бургаската пожарна. Те дадоха съвети как да ги предпазим, ако имаме такъв близък човек:

Обезопасете в противопожарно отношение дома или окажете съдействие за това.
Особено важно в такива случаи е осигуряването на възможност за незабавна телефонна връзка с Районно управление "Пожарна безопасност и спасяване" - гр. Бургас - на тел. 160 или 112.
При пушачи трябва да бъдат осигурени специални негорими съдове за събиране на угарки.
От решаващо значение е осигуряването на максимално безопасни отоплителни уреди, които да са поставени на безопасно разстояние от покривката на леглото, завивките и други горими материали.
Всички отоплителни уреди трябва да са стабилно укрепени, като затрудненото придвижване на Вашия близък край отоплителен уред не трябва да води до обръщане.
Подменете амортизираните и морално остарелите електро- и отоплителни уреди и съоръжения с такива със съвременни средства за защита.
С времето изолацията на стари електрически шнурове се износва и оголените или прогорели места могат да станат източник на запалване. Подменете ги с нови.
По възможност осигурете на Вашите близки допълнителна помощ в домакинството или окажете съдействие за включване в системата на социалния патронаж.
Поемете своята отговорност в грижата за Вашите близки!


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Trudnopodvizhnite-samotni-hora-sa-sred-nai-zastrashenite-ot-pozhari-142674
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.