Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Задържаха беглец от бургаския затвор
Автор: Екип Burgas24.bg 13:38 / 13.02.2010Коментари ()1125
© Burgas24.bg
Издирван беглец от затвора е задържан при съвместна операция на полицаи от Сливен и Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на МВР. Търсеният 29-годишен от сливенското с. Сотиря, излежавал 20-годишна присъда, и друг път е бягал затвора. На 11 февруари полицейски служител от областната дирекция в Сливен разпознал на снимка в популярен сайт опасен рецидивист - 29-годишният Д.С. от сливенското с.Сотиря, извършител на многобройни кражби и грабежи, бил регистриран със снимката си в сайт за запознанства.
При извършената проверка е изяснено, че Д.С. е обявен за общодържавно издирване на 10 декември миналата година като беглец от място за лишаване от свобода - от 21 декември 1999 г. той изтърпявал наказание от 20 години лишаване от свобода в затвора в Бургас и на 9 декември 2009 г. не се върнал от временно прекъсване на наказанието.

Междувременно сливенски полицаи влезли във връзка и установили контакт с избягалия затворник и така локализирали местонахождението му - жилище в старозагорския кв. "Три чучура", в което живее негова близка. При взаимодействие между служители от двете дирекции - в Сливен и в Стара Загора, e организирано наблюдение на адреса. Около 18.30 часа снощи криминалисти и служители на "Охранителна полиция" от областната дирекция и от районното управление в Стара Загора установили и задържали издирвания Д.С., докато влизал в дома. Той оказал съпротива при задържането, а при направения личен обиск от него е иззет газов пистолет с четири газови патрона в пълнителя.
Д.С. е извършител на множество престъпления - кражби, грабежи и бягство от местата за лишаване от свобода, за които срещу него са образувани 8 досъдебни производства в ОДМВР - Сливен, Стара Загора и ГПУ - Калотина и са приключени четири съдебни дела.

Към 20.30 часа снощи служители на областно звено "Охрана на съдебната власт" привели задържания в затвора в Стара Загора.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zadurzhaha-beglec-ot-burgaskiya-zatvor-142415
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.