Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нов курс за водни спасители започна в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 11:09 / 06.02.2010Коментари ()1545
© Burgas24.bg
Курсът е организиран от Водноспасителната служба към БЧК- Бургас. В момента записането за придобиване на правоспособност като водни спасители са 30 младежи, сред които има и няколко девойки.

Всеки един от курсистите ще премине през теоретично обучение, практически занимания по спасяване и задължителната медицинска подготовка- обясни Величко Бегов, специалист по водно спасяване към областния съвет на БЧК-Бургас. Курсът ще приключи в средата на месец Март със изпит.

Желаещите да придобият правоспособност за бъдат спасители на басейн трябва да отговарят на определи изисквания. Да са навършили 17 години, да са физически и психически здрави, да могат да преплуват 50 метра свободен стил за определено време.

Ако кандидатите искат освен на басейн да работят и като морски спасители трябва да покрият още един норматив -да преплуват 100 метра свободен стил за 1 мин. и 50 сек
През 2009 година обучените водни спасители в Бургас са близо 80 души. Друг е въпросът, че голяма част от момичетата и момчетата търсят реализация зад граница, където възнагражденията неколкократно надхвърлят тези у нас.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nov-kurs-za-vodni-spasiteli-zapochna-v-Burgas-140680
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.