Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ласкин и Сърчаджиева дебютират в ДТ "Адриана Будевска"
Автор: Екип Burgas24.bg 16:38 / 22.01.2010Коментари ()956
© Burgas24.bg
От около седмица актьорите Иван Ласкин и Александра Сърчаджиева горят енергия за дебюта си на бургаска сцена. Режисьорът Иван Урумов поставя пиесата „Предградие" /1994/ от Ерик Богосян, очаква се премиерата да е в средата на март.

Заради кризата, а и от чисто практични мотиви, репетициите се водят в София, където живеят и другите млади актьори от бургаската трупа. Това са Полин Лалова, Йоана Темелкова, Асен Лозанов и Иван Григоров. За първите четения на маса се е присъединил живеещият в Бургас актьор Николай Стоименов.

Иван Урумов се надява, че представлението ще допадне на днешната публика, защото дискутира съвременни проблеми - къде се намират, какво правят тук, защо, има ли перспектива за тях, ако са другаде, губят ли, като остават тук, в какво се изразява успехът... Даден е различен отговор на въпроса дали да запазят статуквото, т.е. да предпочетат атмосферата с приятели или да тръгнат нанякъде в името на успеха. Всеки сам прави избора си, затова и картината е пъстра.

„Предградието е място около центъра, намира се извън полето на най-големите успехи, там е по-спокойно. Дали се живее там спокойно? Зависи, някои добре, други не толкова, всеки сам определя пътя си", коментира режисьорът. През февруари той ще събере всички актьори на репетиции в Бургас, когато с по-ясна визия ще се яви и сценографът Петьо Начев.

Иван Урумов е познат на морската публика поне с 5-6 постановки, сред които „Завръщане у дома", „Драскотини от дъжда", „Без зестра". Толкова е сраснал с тукашната Мелпомена, че дори не можа да си спомни вчера по телефона кога за пръв път е дошъл тук с професионален ангажимент. Сигурен бе за заглавието - „Чудо" от Иван Радоев.

Ерик Богосян е роден през 1953 г., известен е с комедийните си монолози и актьорски участия в киното. Завършва пиесата „Предградие" през 1994 г. У нас тя е реализирана на сцената на Армията през 2000 г. от Николай Ламбрев, участват Деян Донков, Иван Радоев, Георги Къркеланов, Анастасия Ингилизова, Кристина Янева и други.

Източник: factor-bs.com



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Laskin-i-Surchadzhieva-debyutirat-v-DT-Adriana-Budevska-133485
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.