Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Модернизират библиотеки от региона по европейска програма
Автор: Екип Burgas24.bg 15:18 / 21.01.2010Коментари ()707
© Burgas24.bg
Регионалната библиотека „Пейо Яворов",читалище „Св. св. Кирил и Методий" - Бургас и читалище „Съгласие" - гр. Българово ще получат 37 периферни устройства, предаде репортер на Burgas24.bg. Това ще осигури лесен и равнопоставен достъп до информация, комуникации и електронни услуги посредством ползването на безплатен интернет в обществените библиотеки. Целта е да се подпомогне приобщаването на българските граждани към глобалната информационна система.

Оборудването на културните институции ще бъде осигурено по програмата „Глобални мрежи 2009 - 2013". Решението бе взето с пълно мнозинство от общинските съветници на Бургас по време на редовното си заседание. Предложението бе внесено от кмета на Община Бургас Димитър Николов. По силата на предложението в началото на 2010 година тези библиотеки ще получат 37 периферни устройства. За централен обучителен център е определена Регионалната библиотека „П.Яворов".
Като част от програмата „Глобална мрежа" е залегнало и пространно обучение на работещите в трите библиотечни центъра. Продължителността на проекта е 4,5 години.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Modernizirat-biblioteki-ot-regiona-po-evropeiska-programa-133194
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.