Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургас се разширява с две нови индустриални зони от 300 и 110 декара
Автор: Екип Burgas24.bg 11:14 / 16.01.2010Коментари ()934
Изготвиха се подробните устройствени планове на две нови иднустриални зони в община Бургас, която винаги се е откроявала с високото си ниво на индустриализация.

Общината работи по проект "Развитие на индустриални зони" за разширение на Промишлена зона Север. Общият устройствен план за развитие предвижда терен от 300 декара за разширение на зоната, от които 200 декара са предвидени за изграждане на складови помещения.

Той е финансиран по програма ФАР и целта му е подобряване на инфраструктурата на индустриалната зона. Реализирането на проекта ще увеличи преките чуждестранни и местни инвестиции в Бургас и ще насърчи неговото икономическо развитие. Чрез проекта ще се подобри инфраструктурата на индустриалната зона, като в изграждането на улицата и инженерната инфраструктура ще бъдат вложени близо 2 млн. лева.

Вторият парцел се намира край Българово и е с площ от 110 дка и се намира в местността Вая - Кайряк, на 20 км от центъра на Бургас. Неговите предимства са добре развитата железопътна инфраструктура, която ще свързва зоната с пристанище Бургас и с международното летище.
Подробният общ устройствен план предвижда обособяването на 13 броя урегулирани поземлени имоти, предназначени за промишлено строителство, от които един за обществено обслужване, един за канална помпена станция и 11 за високотехнологично производство.

Източник: в."Строителство градът"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgas-se-razshiryava-s-dve-novi-industrialni-zoni-ot-300-i-110-dekara-131917
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.