Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Представят нова детска книга в МКЦ
Автор: Екип Burgas24.bg 08:25 / 13.01.2010Коментари ()731
© Burgas24.bg
Днес от 11.30 часа в Младежки културен център - гр. Бургас, съвместно с ученици от ОУ „Княз Борис І" ще се състои представянето на новата книга на Кузман Кръстев - „Патилата на Бони и Перо", спонсорирана от Община Бургас.

Кузман Кръстев е предимно творец, който пише за деца. Неговата куклена пиеса „Веселушко" е играна във всички куклени театри в страната. Негови куклени пиеси са реализирани и на международните театрални сцени. Към творчеството му проявяват интерес и театрали от Южна Америка.

Автор е на 7 книги - разкази и приказки, сред които са: „Черният гларус", „Бум по главата", „Лъв без опашка", „Къде му е умът на Мечо?" и други.

Новата книга на Кузман Кръстев „Патилата на Бони и Перо" е весела повест за деца. Тя отвежда в подводния свят и запознава малките читатели с животинското царство на морското дъно. Главни герои са златистото барбунче Бони и очилатото попче Перо. Художествената интрига започва с пътешествието на двете рибки към зъболекарския кабинет на доктор Фин - делфина, който трябва да окаже медицинска помощ на Перо. Следват безбройно много приключения по този път. Разкриват се характерите на много морски обитатели: на меджитчето Жижи, на леферът Фертучо, на морската лисица Нона, на ракът Рикитаки, на зловещата муруна Ронгана и други. След опасностите и приключенията на морското дъно в края на краищата побеждават приятелството, умът, смелостта.

Книгата ще бъде представена от Георги Райков. Авторът Кузман Кръстев ще разкаже за творческия процес. На Представянето ще участва и художникът Красимир Зинин, който е автор на цветните илюстрации.

На срещата малките читатели ще получат новата книжка на Кузман Кръстев като подарък с автограф от автора.

 



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Predstavyat-nova-detska-kniga-v-MKC-131102
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.