Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургаските библиотеки влизат в глобалната мрежа
Автор: Екип Burgas24.bg 11:20 / 12.01.2010Коментари ()541
© Burgas24.bg
Безплатен достъп до интернет ще има в обществените библиотеки в Бургас. Това предвижда проектът „Глобални библиотеки" на Министерството на културата и Програмата на ООН за развитие/ПРООН/. Той се реализира в цялата страна за периода 2009 -2013 година.

Основната цел на проекта е да осигури лесен и равнопоставен достъп до информация, знание, комуникация и електронни услуги в обществените библиотеки чрез ползването на безплатен интернет и други информационни и комуникационни технологии, за да подпомогне приобщаването на българските граждани към глобалнота информационна система.

През 2009 година Община Бургас кандидатства за участие с 20 обществени библиотеки, като за целеви са определени Регионалната библиотека „П.К.Яворов" , Читалище „Св.Св.Кирил и Методий"-Бургас и читалище „Съгласие" гр.Българово.

Според програмата в началото на тази година целевите библиотеки ще получат общо 37 работни станции с периферни устройства. За обучителен център е определена Регионалната библиотека „П.К.Яворов". Тя ще получи най-голям брой от компютрите и там на място ще се обучават библиотечните работници в компютърни умения.

На сесията на Общинския съвет на 21 януари предстои да бъде одобрено участието на Община Бургас на местно ниво като партньор на МК и ПРООН и текста на споразумението за сътрудничество по програмата „ Глобалните библиотеки"- България.

Източник: Дарик



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaskite-biblioteki-vlizat-v-globalnata-mrezha-130902
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.