Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Трима глобени за незаконен улов на птици край Меден Рудник
Автор: Екип Burgas24.bg 10:28 / 12.01.2010Коментари ()627
© Burgas24.bg
Трима души са глобени от инспектори на РИОСВ Бургас за незаконен улов на пойни птици край "Меден Рудник", информират от инспекцията. От тях са иззети мрежи, кафези и птици, използвани като примамки. Общо 12 акта за нарушения на екологичното законодателство са съставени в Бургаско през декември.

Заради неизпълнение на условия в комплексните разрешителни са съставени актове на "Лукойл Нефтохим Бургас" и "Авес 94", един акт е съставен на едноличен търговец по Закона за водите за неспазване на индивидуалните емисионни ограничения.

Две фирми са глобени заради нередности при заплащането на продуктова такса за пускани на пазара опаковки и опаковани стоки. Акт е съставен по Закона за управление на отпадъците и на едноличен търговец за извършване на дейности по третиране на отпадъци без разрешително.

Единадесет са издадените наказателни постановления с общ размер на сумите 7 200 лева. 9 140 лева са постъпленията от текущи месечни санкции.

Заради многократно превишение на нормите за качество на заустваните отпадъчни води, министър Караджова е наложила текуща месечна санкция на "ВиК" за обект ПСОВ "Равда - Слънчев бряг" в размер на 78 хиляди лева, считано от 26.08.2009 г, уточняват от регионалната инспекция.

Източник: factor-bs.com



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Trima-globeni-za-nezakonen-ulov-na-ptici-krai-Meden-Rudnik-130861
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.