Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Поморие бе наградена за толерантност
Автор: Екип Burgas24.bg 09:55 / 22.12.2009Коментари ()559
© Burgas24.bg
Община Поморие получи високо признание за своята висока социална активност и отговорност. На официална церемония в ТД „Адриана Будевска" кметът на общината инж. Петър Златанов беше награден с приза „Няма различие" на Движението на хората с увреждания. Отличието е искрената благодарност на инвалидите за толерантното отношение и подпомагането на интеграцията им в Поморие. Събитието беше организирано от Центъра за психологически изследвания, които за седма година отличават личностите, дали съществен принос в борбата за правата на българите в неравностойно положение.

„Когато имаш отговорност като политик, можеш да направиш невероятни неща и да покажеш, че България е място, където хората наистина имат равни права. В други времена тези хора са се наричали герои." заяви д-р Деана Инджова- директор на Центъра за психологически изследвания и лично връчи наградата. Трогнат, кметът на Поморие отвърна, че именно хората с увреждания са героите на нашето време, защото трябва да се доказват във всеки един миг от своето ежедневие.

„Нашето общество е задължено към вас. Общинската администрация ще продължи да работи за промяна на съзнанието на гражданите, които трябва да разберат, че хората с увреждания не са различни и трябва да бъдат приемани като равни." развълнува се инж. Златанов.

Само преди четири дни в Поморие бяха открити два нови кабинета за рехабилитация и логопедия, които да са в помощ на децата с различни увреждания. Тогава инж. Златанов заяви, че приоритетен проект за следващата година ще бъде изграждането на цялостен рехабилитационен център за най-малките ни сънародници със специфични потребности.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtina-Pomorie-be-nagradena-za-tolerantnost-127073
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.