Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
МРРБ даде най-висока оценка на бургаските проекти по ОП „Регионално развитие”
Автор: Екип Burgas24.bg 10:53 / 18.12.2009Коментари ()957
©
На официалната годишна конференция за отчитане на напредъка по изпълнението на Оперативна програма „Регионално развитие" 2007 - 2013 г. Министерство на регионалното развитие и благоустройството даде най-висока оценка на Община Бургас.

Във форума взеха участие министър Росен Плевнелиев и земестникът му Лиляна Павлова. Те определиха Бургас като общината с най-много и успешно изпълнявани проекти по ОП „Регионално развитие". Похвалени бяха още 16 български общини.

Бургас спечели по програмата и започна да изпълнява проектите за реконструкция на общинския път Минерални бани - Банево - Изворище, за ремонт и оборудване на 5 бургаски училища и 1 детска градина, реконструкция на Младежки културен център, Морско Казино и открита сцена „Охлюва", както и за укрепване на свлачището под Летния театър.

Община Бургас е дадена като пример за активност и добър административен капацитет пред еврокомисаря по регионалната политика, който наскоро посети града и направи първа копка за изграждане на канализация в квартал Долно Езерово.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/MRRB-dade-nai-visoka-ocenka-na-burgaskite-proekti-po-OP-Regionalno-razvitie-126184
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.