Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ще има съкращения на железничари в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:29 / 14.12.2009Коментари ()501
© Burgas24.bg
Съкращения на железничари в Бургас ще има и в момента тече процедура по избора на работници, които ще останат без работа съобщи  Иван Стоянов, регионален координатор на железничарския синдикат в Бургас. По предварителни данни около 200 души ще останат без работа в региона, като те са предимно от „Товарни превози".

"Работодателят вече прави подбора между работещите. Определени са поименно част от работниците, които ще бъдат съкратени, а работодателят ги е уведомил писмено", каза Стоянов. Той допълни, че на 16 или 17 предстои среща с работодателя. Позицията на синдиката е, че една част от железничарите трябва да бъдат запазени.

"В момента ако наистина е намалял обема на работа, все пак се очаква съживяване на икономиката. Това са специалисти, които не се създават за ден-два, минава дълъг период и това е необходимо да се вземе предвид от работодателя. Нашето становище е да не се избързва със съкращенията, които са свързани с безопасността и сигурността на влаковата работа", каза Иван Стоянов.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Shte-ima-sukrashteniya-na-zheleznichari-v-Burgas-125240
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.