Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
МБАЛ „Дева Мария” започна технологична революция в гинекологията
Автор: Екип Burgas24.bg 18:10 / 13.12.2009Коментари ()895
©
Първите безкръвни гинекологични операции в Югоизточна България бяха проведени в МБАЛ „Дева Мария" Бургас. В рамките на три дни общо 12 пациентки бяха оперирани от екипите на завеждащия на отделението д-р Георги Хубчев.

Лапароскопската апаратура е производство на немския концерн „Волфо" и гарантира на пациентите бързо следоперативно лечение /средно два дни възстановителен срок/ и минимални следи от операцията/ без белези от разрези/.

Модерният софтуер позволява постоянно обновяване на техниката и въвеждане на коннферентна връзка в реално време с медодичния ръководител професор Григор Горчев по време на операциите.

С въвеждането на новата апаратура гинекологичното отделение на МБАЛ „Дева Мария" Бургас вече предлага на своите пациенти услуги и практики, които те до момента са можели да получават най-вече в медицински центрове в София и в Европа. По този начин ние наваксваме изоставането и нашия град намира място върху картата артата на модерната европейска медицина -твърди собственикът на лечебното заведение Семир Абумелих.

С новата придобивка болницата завършва целия цикъл в акушеро-гинекологията, т.е родилна и гинекологична дейност



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/MBAL-Deva-Mariya-zapochna-tehnologichna-revolyuciya-v-ginekologiyata-125020
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.