Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Събарянето на сгради в Ченгене скеле продължава догодина, някои заподозряха инвеститорски интереси
Автор: Екип Burgas24.bg 16:12 / 08.12.2009Коментари ()1581
Първата къща, която бе съборена в Рибарското селище Ченгене скеле се оказа дървена постройка, а не както се очакваше масивна три етажна сграда, каквито са повечето там, предаде репортер на Burgas24.bg. Паянтовата постройка е строена преди 10 години и за нея има влязло решение, че е незаконна. Още три подобни къщи бяха срутени от общинската фирма БКС днес, след като и за тях съдът е решил, че са незаконни.

Така започна днешния 8-ми декември в рибарското селище Ченгене скеле. Противно на очакванията, че ще се събарят големи, масивни къщи и вили, това не се случи. Багерите нахлуха точно в 10 часа, за да съборят първата от четерите незаконни постройки за които има влязло в сила решение. Една от тях беше и тази. В бунгалото имаше човек, който при вида на случващото се отказа да напусне имота.
След намеса на жандармеристите обаче той все пак склони, но не пожела да отговаря на въпросите на журналисти.

Констатираните незаконни постройки в рибарското селище са 257. Днес бяха съборени 4 от тях. След Нова година ще започне събарянето и на останалите поетапно, бяха категорични от ДНСК. На въпрос защо се започва от бунгалата в района при положение, че местността е осеяна с внушителни вили от по три и четири етажа директора на РДНСК Милен Ненчев отговори, че за тях вече са влезли в сила съдебните решения. След като първата постройка падна под тежките удари на техниката, от електроразпределителното дружество спряха захранването в целия район около Нефтената база. На километър по-надолу, край каналите на рибарите бе тихо, но не заради спряното електричество. Там ток имаше, както им бяха обещали по-рано. За първи път, като че ли някои от тях осъзнаха, че действията на държавната институция са реални. Все пак надеждата остава. Сега те разчитат на новата власт и обвиняват предходната за ситуацията, в която се намират.

Зад цялата тази офанзива на инспекцията по строителен контрол някои заподозряха користни цели. Не пожелаха да застанат пред с лицето и името си пред журналистите, защото се страхуват, но бяха категорични, че зад събарянето на четирите бараки, стои инвеститорско намерение за поредния туристически обект.




Още по темата: общо новини по темата: 70
04.09.2015 »
20.02.2015 »
16.02.2015 »
16.02.2015 »
13.02.2015 »
09.02.2015 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Subaryaneto-na-sgradi-v-Chengene-skele-produlzhava-dogodina-nyakoi-zapodozryaha-investitorski-interesi-124001
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.