Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Влак от София за Бургас закъснява с над 90 минути
Автор: Екип Burgas24.bg 15:19 / 08.12.2009Коментари ()778
© Burgas24.bg
След приключване на следствените действия на „Транспортна полиция" екип от специалисти на Национална компания „Железопътна инфраструктура в 13.40 часа възстанови движението на влаковете по жп линията София - Бургас през Карлово, съобщиха от компанията.

Около 11:35 часа, днес - 8 декември 2009 г. товарен влак на Българска железопътна компания удари заседнал трактор на железопътния прелез между гарите Гаврилово-Чинтулово.
Във връзка с поредния инцидент на жп прелез ръководството на Национална компания „Железопътна инфраструктура" се извинява на пътниците за причинените неудобства и отново призовава водачите на превозните средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните пътници. Освен това, инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, причиняват неудобства на пътниците и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори.


Заради временното спиране на влаковете през засегнатия район бързият влак София - Бургас, който е потеглил по разписание и трябваше да пристигне в Бургас в 14 часа, в момента се движи с 91 минути закъснение. Очаква се влакът да пристигне около 15:30 часа.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Vlak-ot-Sofiya-za-Burgas-zakusnyava-s-nad-90-minuti-123986
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.