Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
НАП Бургас се включи в национална кампания против рака на маточната шийка
Автор: Екип Burgas24.bg 12:23 / 07.12.2009Коментари ()587
© Burgas24.bg
Голяма сребърна елха бе украсена от служители на НАП-Бургас. Елхата е поставена в салона за обслужване на ул. "Александровска", а до нея има купа, от която всяка жена може да си вземе като подарък нежно цвете, символ на националната кампания "За теб и тези, които обичаш". Тази кампания е за борба срешу рака на маточната шийка. Това е второто най-разпространено онкологично заболяване сред жените и за съжаление в България, според статистиката, всеки ден от рак на маточната шийка умира една жена. Страната ни е на едно от челните места по заболеваемост и смъртност от този вид рак в Европа. Това се дължи на късното диагностиране и подценяване на профилактиката.

Целта на националната кампания срещу рака на маточната шийка е да се покаже съпричастност към борбата със страшната болест, да се провокира желание да се научи повече за болестта и методите за профилактика.

Тъй като кампанията „За теб и тези, които обичаш" кани жените да се грижат за себе си през цялата година, дами от цялата страна ще получат подарък след Коледните празници. В рамките на Европейската седмица за борба с рака на маточната шийка в края на месец януари 2010 година, българки от цялата страна ще имат възможност да си направят безплатен гинекологичен преглед. През януари ще бъдат обявени кабинетите и начините за записване на преглед на интернет страницата на кампанията www.zateb.info .

 



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/NAP-Burgas-se-vklyuchi-v-nacionalna-kampaniya-protiv-raka-na-matochnata-shiika-123670
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.