Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Александър Дойнов за първи път на бургаска сцена
Автор: Екип Burgas24.bg 15:51 / 01.12.2009Коментари ()801
© Burgas24.bg
Известният български актьор Александър Дойнов ще дебютира на бургаска сцена в постановката „Горката Франция". Комедията на Жан Ко поставя в ДТ "Адриана Будевска" младият режисьор Богдан Петканин. За него това също е негова първа изява пред бургаската публика. Премиерата на пиесата е на 4 декември от 19 часа. В спектакъла участват още Аглика Бояджиева и Асен Лозанов, Иван Григоров, Зорница Ковачева.

В комедията присъства хомосексуалният елемент, но основното са отношенията в едно семейство и сблъсъкът на поколенията. Пиесата си има своите стойностни послания, характерни за всяка добра драматургия, коментира 33-годишният режисьор. Самият Петканин е роден в гр. Курск, Русия. През 2002 година завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" специалност "Режисура за драматичен театър". Поставял е спектакъли в театри в София ,Пловдив, Русе, Стара Загора, Сливен Плевен , Благоевград. Негови постановки се играят и в Русия

За атрактивния бургазлия Александър Дойнов, който от години е част от екипа на Театъра на армията, представлението е особено вълнуващо.

„Бургас е град в който все още мирише на театър и винаги е било така, още от 60-те години когато като дете съм идвал с баба ми и дядо ми" разказва актьорът с над 25-годишна творческа биография.

Източник: Дарик



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Aleksandur-Doinov-za-purvi-put-na-burgaska-scena-122535
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.