Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нона Караджова: Пречиствателната станция в "Меден рудник" решава не само проблемите на Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:13 / 26.11.2009Коментари ()637
© Burgas24.bg
„Не съм изненадана, че община Бургас има изключителни успехи с напредъка по своите проекти", каза в Бургас министърът на околната среда Нона Караджова. Караджова е част от делегацията, водена от еврокомисаря по регионалната политика Павел Самецки, която днес е в областта, за да се запознае с изпълнението на проекти по различни програми на Европейския съюз. В състава на делегацията са още министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, заместникът му Лиляна Павлова, заместникът-министърът на околната среда Ивелина Василева, Ивайло Московски - зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, съветникът на премиера по управление на средствата от ЕС Юлиана Николова, експерти от Министерски съвет.

Министър Караджова каза, че община Бургас може би е общината с най-добре изпълнени проекти до момента като комплекс от задачи. Министърът поздрави за работата им по проекти и другите по-малки общини от Югоизточния регион на страната, които представиха работата си в това направление днес. Тя посочи, че пречиствателната станция в квартал „Меден рудник", която делегацията ще посети, е една от приоритетните за страната.

"По този начин Бургас помага не само за решаване на местния проблем за пречистване на водите, но и за решаване и националния проблем за напредъка на страната ни по изграждане на мрежата от пречиствателни станции", каза министърът на околната среда. Министерството на околната среда е приятел на общините и ние ще работим заедно, подчерта министърът.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nona-Karadzhova-Prechistvatelnata-stanciya-v-Meden-rudnik-reshava-ne-samo-problemite-na-Burgas-121593
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.