Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Само по 30 лева коледни надбавки ще получат пенсионерите
Автор: Екип Burgas24.bg 16:30 / 25.11.2009Коментари ()1004
© Burgas24.bg
Едва 30 лева коледна надбавка могат да получат пенсионерите през тази година. По толкова може да отпусне оскъдния държавен бюджет. За финансовата помощ от него са предвидени близо 66 млн. На сумата от 30 лева едва ли може да се зарадва някой, било то и пенсионер. Въпреки това парите са си пари и всеки възрастен би ги приел, пред това да не получи нищо.

"Дали ще ни дадат, аз чувам, че нямало да има"; "За какво по напред тези пари, онзи ден дадох 80 лева за лекарства";"Незнам, аз съм със 80 лв. пенсия, сина ми не работи. Какво да правя, иде ми през терасата да скоча..", жалваха се пенсионерите пред репортера на Burgas24.bg.

Хората винят предходното правителство за липсата на средства за коледни надбавки през тази година. "Масларова се оправи тя... окрадоха всичко и за тази година не останаха";"Сега защо ще дават на тези с 100 лв. пенсия 100 лева и на тези с 100 лв. пенсия пак толкова."

За сравнение: през 2007 г. възрастните получиха еднократно за Коледа 100 лв., а м.г. по 150 лв. До този момент никой от новия кабинет не е поставял въпроса с надбавките на дневен ред пред НОИ. Дали ще има коледни изненади ще стане ясно съвсем скоро, тъй като изплащането на декемврийските пенсии, с които трябва да се преведат и добавките започва от 7-о число на месеца.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Samo-po-30-leva-koledni-nadbavki-shte-poluchat-pensionerite-121408
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.