Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Представиха насоки за кандидатстване по ОП "Регионално развитие"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:55 / 06.11.2009Коментари ()500
Насоки и правила при кандидастване на общините при представяне на проектни предложения от процудерата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „ Регионално развитие 2007 - 2013 г." бяха презентирани в Областна управа. По програмата участват общо 79 общини от обхвата на градските агломерационни ареали и 7 големи града в страната.

Направленията на програмата са две : „Подкрепа за интегрирано и устойчиво развитие чрез подобряване на градската среда" и „Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна инфраструктура на висшите училища в градските агломерации" Инициативата се организира от ГД „Програмиране на регионалното развитие" при Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Целта е да се информират общините за начините и критериите при кандидатстване с проекти по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Минималната сума на безвъзмездната помощ по ОС 1 и ОС 2 - е 1 млн.лева , а максималната е 10 млн.лева за първата, и 5 млн.лева за ОС 2 - стана ясно още от срещата. В денят на отворените врати се включиха кметове на общини от Бургаски регион, както и експерти от областна администрация.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Predstaviha-nasoki-za-kandidatstvane-po-OP-Regionalno-razvitie-118252
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.