Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Шампиони по борба идват да открият „Стена на славата” в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 13:02 / 05.11.2009Коментари ()1160
© Burgas24.bg
На 6 ноември (петък) в 17 ч. официално ще бъде открита „Стена на славата". Тя се намира на територията на бензиностанция Лукойл - 5 км. (изход Бургас-София).
На стената, която е с внушителни размери, са изобразени най-запомнящите се моменти от състезания, на най-известните ни борци по свободна и класическа борба. Всички те са носители на отличия от олимпиади, световни и европейски шампионати.

Идеята за изработването на този своеобразен паметник на славата е на европейския и вицесветовен шампион и заслужил майстор на спорта Дончо Жеков. Събирането на автентичния снимков материал и изработката на съоръжението са отнели повече от половин година. 

Най-старият кадър на стената е от 1956 г. от олимпиадата в Мелбърн. Тогава Никола Станчев печели първото олимпийско злато за България по свободна борба. Запечатани са и подвизите на Боян Радев, Димитър Добрев, Еньо Вълчев, Петър Киров и др.

На церемонията по официалното откриване на „Стената на славата" ще присъстват и много от живите легенди в борбата. До момента присъствие са потвърдили Боян Радев, Александър Томов, Станка Златева, Байо Баев, Янчо Патриков, Руси Петров и Петър Иванов и Иван Янков.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Shampioni-po-borba-idvat-da-otkriyat-Stena-na-slavata-v-Burgas-118015
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.