Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Деца от Царево ще учат в Полша
Автор: Екип Burgas24.bg 13:18 / 04.11.2009Коментари ()459
© Burgas24.bg
Ученици от Царево ще се запознават с историята на селищатата около водоизточниците в град Тарнобжег, Полша - съобщават от черноморската община. Царевското СОУ „Н.Й. Вапцаров" ще си партнира с още три училища - това в полския град; Ксанти, Гърция и училището на о. Мадейра. Общата инициатива е по проект „Надолу по течението" по европейска програма „Учене през целия живот". Целта е изучаване на водоизточниците - реки, езера и морета, в съответните региони и проучване и опазване на чистотата на водите в тях.

Около 500 са децата от четирите училища, като крайната цел е интеграцията между учениците и учителите в различните страни. Идеята е чрез разширяването на контактите и сътрудничеството между тях да се създадат възможности за образователен обмен и въвеждане на европейски начини на преподаване.

Директорът Ваня Атанасова и група учители от Царевското училище вече са участвали в първата работна среща с колегите си в Тарнобжег - информират още от общината. На нея бяха показани презентации за образователните системи на всяка една от партньорските страни и за водоизточниците в съответните региони. Групата участва в лабораторни упражнения за изследване на водата, посети природни и културни забележителности в региона.

Проектът ще се изпълнява в рамките на 2 години. За българската страна са отпуснати 11 хил. евро. Царевското училище има спечелени вече 8 проекта по европейски и национални програми.

Източник: Дарик



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Deca-ot-Carevo-shte-uchat-v-Polsha-117825
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.