Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Денят на будителите премина под знака на театралното изкуство
Автор: Екип Burgas24.bg 14:50 / 02.11.2009Коментари ()1020
©
Кметът на Несебър Николай Димитров посрещна лично всеки деец на образованието, културата и обществениците, които уважиха поканата му за среща по повод Деня на народните будители - 1 ноември. Мястото на вечерното събитие бе в хотел „Биляна бийч", където градоначалникът поздрави всички присъстващи с празника и им благодари за приноса, който дават към културния живот в общината: „Първи ноември е и празник на всички съвременни будители, които дори в нашето глобално, комерсиализирано и компютъризирано общество, общество на все повече лъжливи идеали и поизгубени ценности, продължават да се работят в сферата на духовността и културата..."

„Съвременното звучене на будител може би се съдържа във възможността човек само за миг да задгърби личните си, частни интереси, и изведе на преден план общите, човешки интереси.", сподели от своя страна Ели Кирилова, зам.-кмет по „Култура, образование и международно сътрудничество". Приветствия към събралите се културни и просветни дейци произнесоха още Златко Димитров, зам.-областен управител на Бургас, и доц. Таня Борисова - началник на Инспектората на образованието в Бургас.

Акцент в празничната вечер бе постановка по Антон-Страшимировата „Снаха", чието съвременно звучене бе поднесено с голяма доза комичен привкус от актьорите на Държавния драматичен театър „Стоян Бъчваров" - Варна. Актуални фрази от реклами и популярни песни духовито се преплитаха с останалите реплики в сюжетната линия и водеха зрителите през цялата гама от емоции, които преживяваха героите. Поставени едно до друго комичното с абсурдното така въздействаха на публиката, че тя, разсмята до сълзи, аплодираше възторжено актьорската игра.

По-рано през деня представители на община Несебър и на СОУ „Любен Каравелов" поднесоха цветя и венци по повод празника на народните будители пред паметника на Васил Левски в Южния парк.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Denyat-na-buditelite-premina-pod-znaka-na-teatralnoto-izkustvo-117423
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.