Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Мъж разказва за велообиколката си около Черно Море
Автор: Екип Burgas24.bg 08:05 / 29.10.2009Коментари ()1378
© Burgas24.bg
Днес от 16.30 часа бесарабският българин и вело-пътешественик Вячеслав Стоянов ще представи в залата на Община Бургас атрактивна мултимедийна презентация за чистотата и екологичното състояние на българското крайбрежие. Презентацията е част от честванията на екопразника Ден на Черно Море, който се отбелязва на 31 октомври. Това лято Вячеслав Стоянов, който от 12 години живее в България, направи пълна колоездачна обиколка на Черноморието, изминавайки 6000 км. за 45 дни. Той ще сподели своите наблюдения относно замърсяването на Черно море с битови отпадъци и интересни впечатления около вело-обиколката.

Събитията за отбелязване Деня на Черно море ще продължат на 30 октомври /петък/ с дефиле на деца от бургаските детски градини „Здравец", „Детелина" и „Моряче", и ученици от учебните заведения „Михаил Лъкатник", „Антон Страшимиров", „Найден Геров" и „Христо Ботев" /гр. Айтос/. Тържественото шествие ще стартира в 10.00 часа от площад „Атанас Сиреков" /пред сградата на Община Бургас/ и ще продължи до площад „Тройката".

Веднага след това от 11.00 часа участниците в дефилето ще изнесат концерт в зала „Проф. Иван Вульпе" под надслов „Морето - красив и светъл дом". Концертът ще бъде придружен от ревю на костюми, изработени от отпадъчни материали.

Празничните събития по повод Деня на Черно море ще завършат с церемония по награждаване на участниците в конкурсите за рисунка и костюми.

Международният ден на Черно море 31 октомври 2009 г. отбелязва 13 - годишнината от подписването през 1996 г. на т. нар. „Стратегически план за действие за възстановяване и опазване на Черно море". Документът очертава рамката на сътрудничество между черноморските държави по отношение състоянието и бъдещето на Черно море и региона.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Muzh-razkazva-za-veloobikolkata-si-okolo-Cherno-More-116748
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.