Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нито една банка не се отзова на покана за дискусия за лихвите
Автор: Екип Burgas24.bg 13:03 / 28.10.2009Коментари ()587
© Plovdiv24.bg
НАББ ще иска от БНБ спешно произнасяне по казуса с Райфайзен банк и дори закриването й
Нито една банка не се е отзовала на поканата на Националната асоциация на българския бизнес, съобщи за Burgas24.bg председателят на структурата Светлозар Николов. Срещата трябваше да се осъществи на 26 октомври и дори е имало потвърждения от някои банки, никоя не е изпратила свои представители за провеждане на диалог. Това, според Николов, показва тоталния им отказ за реално обръщане към клиентите и неистинността, че комуникацията с тях има голямо значение, декларирана в рекламните им спотове.

След около месец НАББ ще инициира още една среща, за която обаче банките ще получат нотариални покани, за да не могат да се оправдават, че не са знаели. Асоциацията има подкрепата на трима евродепутати, които са обещали да работят за каузата лихвите да бъдат намалени, съобразявайки се със ситуацията както в световен, така и в национален мащаб.

Междувременно продължават и срещите на асоциацията, в която участват 3 500 малки и средни фирми, с различни банки. Светлозар Николов беше категоричен, че ще продължат да се борят с редица нарушения като еднолична промяна на условията, заблуждаващи оферти и други.

В понеделник от 15 часа техни представители и граждани ще се съберат пред сградата на БНБ в София, за да настояват за становище по казуса с Райфайзен банк, която беше глобена с колосалната сума от 5 милиона лева заради масово заблуждаване на клиентите, че имат осигурена застраховка за целия период на изплащания кредит. КЗК разследва за сериозни нарушения и още няколко банки.



Още по темата: общо новини по темата: 2
19.10.2009 »
05.10.2009 »
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Nito-edna-banka-ne-se-otzova-na-pokana-za-diskusiya-za-lihvite-116673
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.