Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разработват проект за изграждане на пътен възел на пътя Бургас - София
Автор: Екип Burgas24.bg 11:41 / 24.10.2009Коментари ()1558
В процес на разработване е идеен проект за пътен възел на път І-6 - София - Бургас, съобщи главният архитект на общината Веселина Илиева. По предварителни проучвания пътното съоръжение е ситуирано на мястото на селскостопанския надлез между надлеза на Лукойл и Метро. По този проект общината работи заедно с предприемачите от тази територия на града. По тяхна инициатива е възложено проектирането на идеен проект за съоръжението.„Идейният проект е почти готов, с резервирани сервитути и в момента водим разговори с Агенция „Пътна инфраструктура" съвместно да направим преглед на обекта, за да преминем към следващата фаза на проектиране и да търсим финансиране", каза Илиева. Този пътен възел ще е част от обходите на Бургас за изнасяне на транзитния трафик от същинската градска част. „Заедно с агенцията работим в тази посока - като първи етап те да възложат частта от обхода от пътния възел на Каблешково до този нов пътен възел", каза арх. Илиева.

Тя припомни, че за изграждане са предвидени още два пътни възела - на кръстовището Средец - Бургас - Созопол и над Товарна гара. За първия преди дни стана ясно, че държавата ще го финансира със средства от Европейската инвестиционна банка. Там общината е извършила всички необходими процедури. За надлеза над Товарна гара има работен проект, започват се отчуждителни производства и ще се търси възможност за финансиране, допълни арх. Илиева.

По отношение на облекчаването на трафика в града главният архитект посочи, че вече се предприемат някои мерки. На булевард „Захари Стоянов", който в момента се реконструира, ще бъде обособена буслента, като ще се търси възможност за удължаване на бързото трасе и по пътя Е-87 покрай езерото Вая.

Предстои до края на годината да бъде внесена апликационната форма за финансиране по програма „Джаспърс" за модернизация на градския транспорт. Според арх. Илиева по-комфортният и бърз градски транспорт ще намали пътуванията с автомобили, особено т. нар. работнически пътувания.

Източник: р. "Фокус" - Бургас




Още по темата: общо новини по темата: 51
11.06.2010 »
08.06.2010 »
08.03.2010 »
04.11.2009 »
23.09.2009 »
29.08.2009 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Razrabotvat-proekt-za-izgrazhdane-na-puten-vuzel-na-putya-Burgas-Sofiya-116012
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.