Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Строителни предприемачи от Валенсия гостуват на Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 13:38 / 23.10.2009Коментари ()514
© Burgas24.bg
Представители на големи строителни компании и предприемачи от Федерацията на предприемачите в строителството, гр. Валенсия, гостуват на Община Бургас на 23 и 24 октомври. Те са в морския град в изпълнение на проект от Община Бургас, в партньорство с Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Проектът е „Създаване и утвърждаване на механизъм за успешни публично-частни партньорства в община Бургас и Югоизточния планов район", финансиран по ОП „Административен капацитет".

Община Бургас представи пред потенциалните инвеститори своите приоритети за развитие, важни инфраструктурни проекти, които се предвижда да бъдат изпълнени, както и проекти, изпълнявани с финансовата помощ на ЕС.

Чуждите гости, представители на Федерацията на предприемачите в строителството от Испания се срещнаха с представители на общинската администрация и ръководителите на големи инфраструктурни проекти в Бургас

По време на дискусията продължила няколко часа стана ясно, че испанските инвеститори вече са посетили пристанище Бургас.

Според тях проблем за развитието на порта е невъзможността му да предостави условия за обособяването на място за изграждане на яхти или пасажерски кораби. На срещата присъства и изпълнителният директор на поректа за отваряне на пристанището към Центъра и обособяването му в зона за свободен достъп Павел Маринов. Той запозна испанските гости с поректа, неговите етапи, както и с факта, че ще бъде реализиран вероятно чрез публично-частно партньорство.

По време на срещата зам.-кметът по екология Атанаска Николова представи проектите, които ще бъдат реализирани на територията на община Бургас по Оперативни програма на ЕС в периода 2007- 2013 година.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Stroitelni-predpriemachi-ot-Valensiya-gostuvat-na-Burgas-115901
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.