Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът на Царево обеща пълна подкрепа, за да бъдат избегнат евросанкциите
Автор: Екип Burgas24.bg 16:17 / 22.10.2009Коментари ()508
Царевският кмет Петко Арнаудов обеща да окаже сътрудничество на областния управител и на Министерството на околната среда и водите, за да бъдат избегнати санкциите на Европейската комисия, изпратила до страната ни четири предупреждения, едно от които касае община Царево. Със свое писмо кметът уведомява областния управител за своето становище по поставения проблем.

В него той акцентира върху факта, че община Царево има първия приет Общ устройствен план, изработен и одобрен съобразно изискванията на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, със силно занижени устройствени показатели в зоните за застрояване , за да може те да отговорят на едно по-нормално застрояване в общината. Планът е необходим за развитието на община Царево, той дава прогноза за устойчивото й развитие за близките 20 години. В него са балансирани интересите на общината, на собствениците на земи и на природозащитниците.

Кметът уверява областния управител, че ще окаже пълно съдействие на МОСВ, за да бъдат съобразени и интересите на държавата и избегнати санкциите.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Kmetut-na-Carevo-obeshta-pulna-podkrepa-za-da-budat-izbegnat-evrosankciite-115750
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.