Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Задържаха трима души от организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Слънчев бряг
Автор: Екип Burgas24.bg 17:16 / 20.10.2009Коментари ()773
Трима от ямболските лидери на организирана престъпна група за разпространение на наркотици са задържани, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Ямбол. Последните трима души от организирана престъпна група за съхранение и разпространение на наркотични вещества в Ямбол бяха задържани в работническо общежитие в Слънчев бряг при съвместна полицейска операция на служители от Областната дирекзия на МВР - Ямбол и Бургас. В края на март те бяха обявени за общодържавно издирване по образувано досъдебно производство в ямболската дирекция и досега се укриваха. Тогава, под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура - Ямбол, бяха задържани петима от организираната престъпна група - С. П. на 26 г., Д. Е. на 22 г., криминално проявен, Г. К., Д. Й. и С. В., 18-годишни, всички от Ямбол. Днес и на останалите трима от групата, за които е установено, че са нейни лидери, беше наложена постоянна мярка „задържане под стража".

В хода на процесуално-следствените действия през периода 24 - 27 март бяха извършени претърсвания и обиски, при които са иззети 40 пакетчета бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагира на амфетамини, 44 грама марихуана, пакетирана във вид на топчета, както и документи, мобилен телефон, SIM-карти и други вещи, свързани с престъпната дейност на лицата. На всичките осем задържани са повдигнати обвинения по чл. 321 от Наказателния кодекс за участие в организирана престъпна група и по чл. 354а, ал.1 от Наказателния кодекс за съхранение и разпространение на наркотични вещества.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Zadurzhaha-trima-dushi-ot-organizirana-prestupna-grupa-za-razprostranenie-na-narkotici-v-Slunchev-bryag-115380
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.